Megkezdődött az új kilátó építése a Zengőn!

2019-12-03 20:54:20
Az építés befejezéséig a csúcs közvetlen környéke munkaterületnek minősül, így tilos lesz a területre belépni. A kivitelező munkagépei a Pécsváradról a Zengőre vezető utat fogják használni, a túrázók számára ezekben a hónapokban különös körültekintés javasolt.

A jogerős építési és természetvédelmi engedély megérkezése után december elején megkezdődött az új kilátótorony építése. A beruházás a természetvédelmi hatóság és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság felügyelete mellett zajlik.

Az építmény - tekintettel az időjárási körülményekre és a fenntartási költségekre - acélszerkezetű lesz. A tervek szerint a 7 szintes épület a jelenlegi toronynál körülbelül 4 méterrel lesz magasabb, ezzel ismét a lombkorona szint felett élvezhetjük majd a teljes körpanorámát a Zengőről.

Az építés befejezéséig a csúcs közvetlen környéke munkaterületnek minősül, így tilos lesz a területre belépni. A sárga turistajelzés várhatóan a zengővár sánca mentén kerüli meg majd a lezárt területet. A Viki-pihenőnél található QR kódos állomásunkat a korlátozás nem érinti, így a Várkör a munkák ideje alatt is a megszokott módon bejárható lesz, egyedül a csúcsnál kell egy rövid kerülőt tennetek. A kivitelező munkagépei a Pécsváradról a Zengőre vezető utat fogják használni, a túrázók számára ezekben a hónapokban különös körültekintés javasolt.

A munkálatok a tervek szerint 2020. március 31-ig befejeződnek, és a látogatók birtokba vehetik majd a közel 22 méter magas új kilátótornyot.

Vissza

Pályainfó

Óév búcsúztató Zengő-túra - idén is!

2023-12-23 20:41:21

December 30-án tartja a Pécsváradi Várbaráti Kör hagyományos Óév-búcsúztató Zengő túráját.

Levélküldés ideiglenesen szünetel!

2023-05-25 08:32:59

Informatikai problémák miatt átmenetileg leállítottuk az e-mail szolgáltatást a szerveren

Most teljesítik

Most épp senki nincs a pályán.

Rólunk írták

Virágzik a bánáti bazsarózsa, érdemes gyönyörködni

2021-05-13 18:24:54

A Mecsek egyik legkülönlegesebb virága a bánáti bazsarózsa, amely éppen ezekben a hetekben bont szirmot.

Fullér Zoltán csaknem egy napig túrázott a Kelet-Mecsekben

2021-04-10 22:11:10

A Pécsváradi Várkör különböző távú – 14, 23, 28,5 és 35,5 kilométeres – teljesítménytúrái egyre népszerűbbek, nemcsak a környékről, hanem az ország minden pontjáról vonzzák a kirándulókat.