Megkezdődött az új kilátó építése a Zengőn!

2019-12-03 20:54:20
Az építés befejezéséig a csúcs közvetlen környéke munkaterületnek minősül, így tilos lesz a területre belépni. A kivitelező munkagépei a Pécsváradról a Zengőre vezető utat fogják használni, a túrázók számára ezekben a hónapokban különös körültekintés javasolt.

A jogerős építési és természetvédelmi engedély megérkezése után december elején megkezdődött az új kilátótorony építése. A beruházás a természetvédelmi hatóság és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság felügyelete mellett zajlik.

Az építmény - tekintettel az időjárási körülményekre és a fenntartási költségekre - acélszerkezetű lesz. A tervek szerint a 7 szintes épület a jelenlegi toronynál körülbelül 4 méterrel lesz magasabb, ezzel ismét a lombkorona szint felett élvezhetjük majd a teljes körpanorámát a Zengőről.

Az építés befejezéséig a csúcs közvetlen környéke munkaterületnek minősül, így tilos lesz a területre belépni. A sárga turistajelzés várhatóan a zengővár sánca mentén kerüli meg majd a lezárt területet. A Viki-pihenőnél található QR kódos állomásunkat a korlátozás nem érinti, így a Várkör a munkák ideje alatt is a megszokott módon bejárható lesz, egyedül a csúcsnál kell egy rövid kerülőt tennetek. A kivitelező munkagépei a Pécsváradról a Zengőre vezető utat fogják használni, a túrázók számára ezekben a hónapokban különös körültekintés javasolt.

A munkálatok a tervek szerint 2020. március 31-ig befejeződnek, és a látogatók birtokba vehetik majd a közel 22 méter magas új kilátótornyot.

Vissza

Pályainfó

Hóvirágszámlálás!

2020-02-23 11:02:04

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a kikeleti hóvirág védetté nyilvánításának 15. évfordulója alkalmából egy természetvédelmi akcióban való részvételre hívja Önöket.

Peónia kör áprilisban!

2020-02-15 09:48:57

Különleges útvonallal és további meglepetésekkel készülünk az idei Bazsarózsa virágzásra!

Most teljesítik

Most épp senki nincs a pályán.

Rólunk írták

Óévbúcsúztató túrával zárják az esztendőt

2019-12-25 18:40:29

Az idei év méltó befejezése lehet a hagyományos Óév-búcsúztató Zengő túra, amely december 30-án, délelőtt tíz órakor indul a pécsváradi Kossuth térről.

Hegyek-völgyek közt túráztunk az erdőben

2019-12-25 18:37:29

A Pécsváradi Várkör a Kelet-Mecsek legszebb tájain átvezető teljesítménytúra, hegyek-völgyek között kanyarog a 28 kilométeres útvonal, amit a közelmúltban mi is bejártunk.