A Mecsek legszebb tájain vezet végig a várkör

2019-12-25 18:12:10
A Kelet-Mecsek legszebb vidékein vezet végig a Pécsváradi Várkör, amely egy egyénileg, szabadon teljesíthető, nagyjából 28 kilométeres körtúra. Az útvonal már hivatalosan is bejárható, hiszen nemrég helyezték ki a QR-kódokat, így egy okostelefon segítségével igazolni lehet a teljesítést.

BAMA.hu

A túra a pécsváradi vártól indul, és oda érkezik. Az útvonal jelzett turistaúton vezet, végigjárja Óbányát, Kisújbányát és Pusztabányát, de elvezet Püspökszentlászlóra is, ahol az arborétummal övezett püspöki kastélyt érdemes megtekinteni. A Cigány-hegyet és a Zengőt is meghódítja, valamint négy kilátó mellett is elhalad, ahonnan szép panoráma nyílik a környező erdőségre.

Azoknak, akik teljesíteni szeretnék a túrát, először regisztrálniuk kell, majd a különböző ellenőrző pontokon kell bejelentkezni, hogy mérni lehessen a szintidőt. Ezek a pontok a rajt és cél mellett még három helyen találhatók: az ötös-úti kunyhónál Óbánya felett, a Cigány-hegyi kilátónál és a Zengőn a Viki pihenőnél. A Pécsváradi Várkör lényegében egy teljesítménytúra, de bő szintidőt választottak, hogy a nézelődés ne fenyegesse a sikeres teljesítést.

A túrával tehát bárki megpróbálkozhat, de ha belevágunk, mindenképpen legyen nálunk egy mobilinternetképes, QR-kód-olvasásra alkalmas, jól feltöltött mobiltelefon, hiszen csak így lehet igazolni, hogy végigjártuk a távot.

Annak ellenére, hogy a túra hivatalosan csak az elmúlt napokban indult el, már meg is van az első sikeres teljesítő. Putnoki Gábor biciklin tekerte végig a távot négy óra kilenc perc alatt.

Vissza

Pályainfó

Geoládák a Várkör mentén

2020-06-07 11:32:21

Ládavadászok számára összegyűjtöttük az útvonal mentén található hagyományos ládákat

Máré vára - Egykor és ma

2020-05-16 20:47:49

Két videót hoztunk nektek a most indult új körünk névadó váráról.

Rólunk írták

Óévbúcsúztató túrával zárják az esztendőt

2019-12-25 18:40:29

Az idei év méltó befejezése lehet a hagyományos Óév-búcsúztató Zengő túra, amely december 30-án, délelőtt tíz órakor indul a pécsváradi Kossuth térről.

Hegyek-völgyek közt túráztunk az erdőben

2019-12-25 18:37:29

A Pécsváradi Várkör a Kelet-Mecsek legszebb tájain átvezető teljesítménytúra, hegyek-völgyek között kanyarog a 28 kilométeres útvonal, amit a közelmúltban mi is bejártunk.