A Mecsek legszebb tájain vezet végig a várkör

2019-12-25 18:12:10
A Kelet-Mecsek legszebb vidékein vezet végig a Pécsváradi Várkör, amely egy egyénileg, szabadon teljesíthető, nagyjából 28 kilométeres körtúra. Az útvonal már hivatalosan is bejárható, hiszen nemrég helyezték ki a QR-kódokat, így egy okostelefon segítségével igazolni lehet a teljesítést.

BAMA.hu

A túra a pécsváradi vártól indul, és oda érkezik. Az útvonal jelzett turistaúton vezet, végigjárja Óbányát, Kisújbányát és Pusztabányát, de elvezet Püspökszentlászlóra is, ahol az arborétummal övezett püspöki kastélyt érdemes megtekinteni. A Cigány-hegyet és a Zengőt is meghódítja, valamint négy kilátó mellett is elhalad, ahonnan szép panoráma nyílik a környező erdőségre.

Azoknak, akik teljesíteni szeretnék a túrát, először regisztrálniuk kell, majd a különböző ellenőrző pontokon kell bejelentkezni, hogy mérni lehessen a szintidőt. Ezek a pontok a rajt és cél mellett még három helyen találhatók: az ötös-úti kunyhónál Óbánya felett, a Cigány-hegyi kilátónál és a Zengőn a Viki pihenőnél. A Pécsváradi Várkör lényegében egy teljesítménytúra, de bő szintidőt választottak, hogy a nézelődés ne fenyegesse a sikeres teljesítést.

A túrával tehát bárki megpróbálkozhat, de ha belevágunk, mindenképpen legyen nálunk egy mobilinternetképes, QR-kód-olvasásra alkalmas, jól feltöltött mobiltelefon, hiszen csak így lehet igazolni, hogy végigjártuk a távot.

Annak ellenére, hogy a túra hivatalosan csak az elmúlt napokban indult el, már meg is van az első sikeres teljesítő. Putnoki Gábor biciklin tekerte végig a távot négy óra kilenc perc alatt.

Vissza

Pályainfó

Óév búcsúztató Zengő-túra - idén is!

2023-12-23 20:41:21

December 30-án tartja a Pécsváradi Várbaráti Kör hagyományos Óév-búcsúztató Zengő túráját.

Levélküldés ideiglenesen szünetel!

2023-05-25 08:32:59

Informatikai problémák miatt átmenetileg leállítottuk az e-mail szolgáltatást a szerveren

Most teljesítik

Most épp senki nincs a pályán.

Rólunk írták

Virágzik a bánáti bazsarózsa, érdemes gyönyörködni

2021-05-13 18:24:54

A Mecsek egyik legkülönlegesebb virága a bánáti bazsarózsa, amely éppen ezekben a hetekben bont szirmot.

Fullér Zoltán csaknem egy napig túrázott a Kelet-Mecsekben

2021-04-10 22:11:10

A Pécsváradi Várkör különböző távú – 14, 23, 28,5 és 35,5 kilométeres – teljesítménytúrái egyre népszerűbbek, nemcsak a környékről, hanem az ország minden pontjáról vonzzák a kirándulókat.