A Mecsek legszebb tájain vezet végig a várkör

2019-12-25 18:12:10
A Kelet-Mecsek legszebb vidékein vezet végig a Pécsváradi Várkör, amely egy egyénileg, szabadon teljesíthető, nagyjából 28 kilométeres körtúra. Az útvonal már hivatalosan is bejárható, hiszen nemrég helyezték ki a QR-kódokat, így egy okostelefon segítségével igazolni lehet a teljesítést.

BAMA.hu

A túra a pécsváradi vártól indul, és oda érkezik. Az útvonal jelzett turistaúton vezet, végigjárja Óbányát, Kisújbányát és Pusztabányát, de elvezet Püspökszentlászlóra is, ahol az arborétummal övezett püspöki kastélyt érdemes megtekinteni. A Cigány-hegyet és a Zengőt is meghódítja, valamint négy kilátó mellett is elhalad, ahonnan szép panoráma nyílik a környező erdőségre.

Azoknak, akik teljesíteni szeretnék a túrát, először regisztrálniuk kell, majd a különböző ellenőrző pontokon kell bejelentkezni, hogy mérni lehessen a szintidőt. Ezek a pontok a rajt és cél mellett még három helyen találhatók: az ötös-úti kunyhónál Óbánya felett, a Cigány-hegyi kilátónál és a Zengőn a Viki pihenőnél. A Pécsváradi Várkör lényegében egy teljesítménytúra, de bő szintidőt választottak, hogy a nézelődés ne fenyegesse a sikeres teljesítést.

A túrával tehát bárki megpróbálkozhat, de ha belevágunk, mindenképpen legyen nálunk egy mobilinternetképes, QR-kód-olvasásra alkalmas, jól feltöltött mobiltelefon, hiszen csak így lehet igazolni, hogy végigjártuk a távot.

Annak ellenére, hogy a túra hivatalosan csak az elmúlt napokban indult el, már meg is van az első sikeres teljesítő. Putnoki Gábor biciklin tekerte végig a távot négy óra kilenc perc alatt.

Vissza

Pályainfó

Zár az arborétum Püspökszentlászlón!

2020-11-22 14:35:10

A járványhelyzet miatt idén korábban zárt a kastély és a kert.

Egy évesek lettünk!

2020-08-22 22:18:09

2019. augusztus 22-én Putnoki Gábor bringára pattant, és négy óra múlva már újra a vár előtt szállt le a nyeregből, ezzel ő lett a Várkör első hivatalos teljesítője.

Most teljesítik

Most épp senki nincs a pályán.

Rólunk írták

A Kelet-Mecsek csodáit kínálja a magyar Svájc körtúrája

2020-08-21 08:05:17

Az eltelt egy év alatt több mint háromszázan teljesítették valamelyik távot.

Bebarangoltuk a Kelet-Mecseket, kalandos volt a túra

2020-07-20 14:28:31

A Pécsváradi Várkör 28 kilométeres távját már októberben teljesítettük, azóta újabb útvonalakat jelöltek ki, többek között egy 35 kilométeres kört is, így a napokban ezt is bejártuk.