Újra bejárhatók köreink!

2020-05-08 19:17:32
Május 8-tól - a járványügyi szabályok betartása mellett - minden körünk újra teljesíthető!


Kedves Várkörösök!

Mától újranyitjuk a köröket, a Várkör és a Zengő-kiskör is teljesíthető, mindkét startpontról!
A járványhelyzet enyhült ugyan, de meg nem szűnt, ezért felelős viselkedést kérünk mindenkitől. Próbáljátok kerülni a szociális interakciókat teljesítés közben, különös tekintettel az erdei pihenőhelyekre, és a településekre. Egyedül, vagy olyan társakkal induljatok csak, akikkel amúgy is találkoztok napi szinten (családtag, kolléga). Startpontra lehetőleg ne tömegközlekedéssel gyertek, a településeken ne használjátok a kocsmát, falatozót, boltokat. Mindenhol tartsatok 2-3 méter távolságot idegenektől.
A sikeres teljesítőkhöz sem fogunk tudni most kimenni, így aki érmet/kitűzőt szeretne, a célnál lévő ládában keresse. Hetényi indulóknak a kitűzőket postázzuk. Készítsetek sok-sok fotót, menet közben és a célban is, a legjobbakat küldjétek el nekünk, hogy kitehessük, vagy egyszerűen csak posztoljátok a Várkör oldalára!

A karantén pont kilőtte a peónia-szezont, azonban az erdei, kevésbé napsütötte lelőhelyeken még találhattok most is nyíló példányokat. A következő pár hétben ezért még érdemes lehet a két alternatív útvonalon szerencsét próbálni.
Peónia Kör: https://www.alltrails.com/explore/map/peonia-kor
Peónia Kiskör: https://www.alltrails.com/explore/map/zengo-kiskor-0373773

A teljesítés menete a klasszikus körökkel megegyező, a pontok is ugyanazok. A Várkörre vagy a Kiskörre nevezzetek be, de az alternatív útvonalat kövessétek a teljesítéskor!

Hajrá!
Vigyázzatok magatokra!

a Várkör szervezői.

Vissza

Pályainfó

Geoládák a Várkör mentén

2020-06-07 11:32:21

Ládavadászok számára összegyűjtöttük az útvonal mentén található hagyományos ládákat

Máré vára - Egykor és ma

2020-05-16 20:47:49

Két videót hoztunk nektek a most indult új körünk névadó váráról.

Rólunk írták

Óévbúcsúztató túrával zárják az esztendőt

2019-12-25 18:40:29

Az idei év méltó befejezése lehet a hagyományos Óév-búcsúztató Zengő túra, amely december 30-án, délelőtt tíz órakor indul a pécsváradi Kossuth térről.

Hegyek-völgyek közt túráztunk az erdőben

2019-12-25 18:37:29

A Pécsváradi Várkör a Kelet-Mecsek legszebb tájain átvezető teljesítménytúra, hegyek-völgyek között kanyarog a 28 kilométeres útvonal, amit a közelmúltban mi is bejártunk.